Hae
Teräsmutsi

Ihmisen tarpeet – eletäänkö me tarpeista?

ihminen on tarpeesta eläjä

Viime viikkojen aikaisten tapahtumien johdosta taikka niiden ansiosta, olen jälleen oppinut itsestäni ja tarpeistani uutta sekä uskon voivani ammentaa myös työltäni enemmän. Löysin tärkeimmät tarpeeni ja vihdoin myös tavat toteuttaa niitä. Koska elämä on once in a lifetime-juttu, olen itse sitä mieltä, että täysillä päätyyn asti. Tarpeet on luotu syystä.

Tarpeita on yhtä monia kuin myös meitä eläjiäkin. Jokaisella on omat top-tarpeet, jonka ympärille rakentaa(ainakin toivottavasti) oman elämänsä. Tarpeet kuten ravinnon saanti, vedenjuonti, matkustaminen, liikunta sekä seksuaalisuus, ei voi arvottaa kukaan muu kuin sinä itse juuri sinulle itsellesi. Tämä kuulostaa erittäin yksinkertaiselta oivallukselta, mutta lähdeppä tutkailemaan itseäsi. Elätkö todella omien tarpeidesi mukaista elämää? Ovatko tarpeesi läsnä joka päivä vai vain kerran vuodessa?

Olen itse ymmärtänyt, että elämässäni on tietyt tarpeet ylitse muiden. Ehdin jo pyörittää ne päässäni jopa sellaisiksi, että en varmaan ole normaali. Onko ylipäätään todella kova tarve normaalia? Pyörityksen päätteeksi sain oivalluksen; tarpeeni ovat täysin normaaleja ja erityisesti oikeutettuja.

 

Seksuaalinen äiti

Olen saanut viime hetkinä hyvin paljon viestejä koskien seksuaalisuutta ja jopa kannustusta kouluttautua seksuaalineuvojan ammattiin. On totta, että rakastan seksuaalisuutta ja kaikkea siihen liittyvää. On myös totta, että olen äiti. Näiden kahden yhdistäminen on aiheuttanut erittäin paljon keskustelua ja kohua, saako äiti sanoa ääneen saati näyttää olevansa seksuaalinen? Olen päättänyt, että näytän sen ja sallin itseni nauttia siitä. Sen lisäksi haluan levittää tätä sanomaa ja valmentaa äitejä nauttimaan tuosta seksuaalisuudesta sekä itsestään. Jokaisella äidillä on tarpeet, se miten vahvat tai runsaat ne ovat, on äidistä kiinni. Vaikka äideillä tarpeet ovatkin henkilökohtaiset, ovat ne täysin hyväksyttyjä. Äitien seksuaalisuus on täysin turhaan tabu, josta Teräsmutsina haluan puhua ja tuoda esiin entistäkin vahvemmin.

Usein kuulen, että äidit ovat niitä haluttomia, kun lapsi on syntynyt ja isät kärsivät haluinensa. Ja tämä sitten ajaa isät pettämään. Tämä on ihan järkyttävää kuraa! Omat kokemukseni ovat juurikin päinvastaiset sekä myös liki kaikki kuullut kommentit ovat olleet tällaisia. Äitinä muilta äideiltä saatu palaute on kuitenkin se mikä vetää pohjat, nimittäin negatiivisessa mielessä. Tähän on Teräsmutsin brändi luotu, yhdistämään äidit ja olemaan yhdessä rintamassa kannustaen toisiamme.

ympäristöstä virtaa

Toinen perustarpeeni on oikeanlainen ympäristö. Kaiken toimintani perustana toimii se, että elän omien tarpeideni sekä arvojeni mukaisesti ja yksi näistä on paikasta riippumattomuus. Siksi haluan luoda itselleni muutaman”unelma”lokaation. Ja tämä on oikeastaan asia, jolle olen vasta nyt löytänyt rauhan. Oikeanlainen ympäristö luo motivaation, miellyttävän tunteen sekä rauhallisen täyttymyksellisen fiiliksen. Olen löytänyt itseni monesti pohtimassa ratkaisua, jossa kokisin täydellisen rauhan ja toisaalta tyydyttäisin tietyt tarpeeni, kahdessa maassa asuminen ja muutoin sitten reissaaminen ympäri pallon tuntuisi olevan se ratkaisu, johon olen tyytyväinen. Onko oikein olla ympäristöstä riippuvainen tai oikeammin onko minulla vaatia elämältäni tiettyjä lokaatioita? Pyrin luomaan koko ajan sellaista elämää itselleni, jossa minun ei tarvitse olla tietyssä lokaatiossa työni tai muun vastaavan takia ympäri vuoden. Omat ajatukseni kulkevat niin vahvasti digitaalisen yhteisön luomisessa sekä muutamien vahvojen Naarasleijona -seminaaritapahtuman, ympärillä.

usko siis omiin tarpeisiisi ja tyydytä ne

Uskalla vaatia elämältäsi juuri niiden tarpeiden tyydyttymistä, jotka ovat sinulle tärkeät. Lähde kohti niitä! Joskus voi olla, että sinun täytyy kulkea niitä kohti aluksi yksin, jotta esimerkiksi puolisosi tai perheesi näkee ne ja hyväksyy ne. Toisaalta jos he eivät hyväksy niitä, voit kysyä onko ympärilläsi oikeat ihmiset, oikeilla intresseillä?

 

 

voitko sä hyvin jos et tyydytä tarpeitasi?

lue myös: nautinto kuuluu elämään 

(Kuvat viikonlopun Stockmann pr-keikalta @sapphlingerie)

xx Teräsmutsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *