Hae
Teräsmutsi

Itserakas vai itsevarma? – #itsevarmastisinä

epävarmuutta vai itsevarmuutta?

Törmään usein ilmiöön, jossa vähäpukeisia kuvia lisäävän naisen kimppuun hyökätään haukkuen häntä huoraksi, helpoksi, epävarmaksi itsestään tai huomiota hakevaksi. Jos siis rakastat sitä näkyä, jonka näet peilissäsi ja näytät sen myös muille, oletko automaattisesti itserakas, itsevarma vai epävarma itsestäsi? Ja ennen kaikkea onko väärin olla itserakas? #itsevarmastisinä

Itsevarma vai Itserakas?

 

säkki päälle ja menoksi?

Toisaalta jos kuljet aina ”säkki” päällä ja piilottelet itseäsi, ei kukaan voi nähdä potentiaaliasi. Jäät silloin seinäruusuksi ja oh darling, sut on tehty tähän maailmaan loistamaan ja olemaan paras versio itsestäsi. Älä siis ihmeessä jää takapenkille vaan ota ohjakset omiin käsiisi. On totta, että sanomalla vahvimmatkin mielipiteet sekä erottumalla massasta, aiheutat myös paljon keskutelua. Mielestäni se on kuitenkin parempi kuin olla täysin hajuton, mauton ja väritön.

Suomessa ainakin minun ollessani teini-iässä oli parempi sulloutua johonkin muottiin ja olla nimenomaan täysin mitään sanomaton -persoona, jota en sitten kuitenkaan kyennyt olemaan. Omalla kohdallani se näkyi hyvin rajuna kiusaamisena, joukosta eristämisenä. Täytyy olla kovapäinen ja uskoa todella vahvasti itseensä tai ainakin alkuun näytellä uskovansa, jotta jaksoi läpi tuollaisen kohtelun. Kaikki se kuitenkin kasvatti ja opetti aidosti uskomaan itseensä sekä vahvisti niitä puolia joita tänä päivänä ilmennän vahvasti, joukosta eroittuen.

On vaikea ymmärtää miten ihminen, joka rohkenee näyttää sen mitä on, julkisesti, olisikin yhtäkkiä epävarma itsestään. Mielestäni tämä kielii enemmän katsojien / yleisön epävarmuudesta ja kateudesta itseensä, jonka mielihyvin haluan poistaa sillä jokaisesta meistä löytyy aito potentiaali. Siis jokin oma ”taikavoima”, taito sekä missio, jota varten meidät on tähän maailmaan luotu.

Uskallus ja oma tahto jakaa omia upeita kuviaan tai olla paljon esillä, kielii itsevarmuudesta sekä esimerkin näyttämisen tarpeesta.

ota paska niskaasi ja jatka eteenpäin

Teräsmutsina, Suomen kovimpana Naarasleijonana haluan kannustaa naisia olemaan rohkeasti juuri sitä mitä ovat. Uskaltamaan näyttää oma itsevarmuutenne sekä kertomaan mielipiteenne ääneen, vaikka niistä ei sitten moni pitäisikään. Sillä olet luotu tähän maailmaan vain ja ainoastaan elämään omaa elämääsi, täysillä ja omien mieltymystesi mukaisesti. Jos joku siitä pahoittaa mielensä, ota paska niskaasi ylpeänä ja jatka eteenpäin samalla kaavalla.

Itse en tietoisesti hae kuraa niskaani, mutta en myöskään pelkää sen saamista. Toisin sanoen, elän siis täysin omien mielipiteideni mukaisesti vaikka joku ei siitä pitäisikään. -Ja näin myös sinun tulisi elää! Toisin sanoen, en jätä sanomatta tai näyttämättä mielipidettä vain koska joku siitä voi loukkaantua.

Tämä siksi, että tässä maailmassa on jo tarpeeksi nöyristelyä, kaunistelua ja jopa epävarmuuksien peittelyä. Luota itseesi ja tuo jopa ne epävarmuudet rohkeasti esiin, voit inspiroida jotakuta uskaltamaan elää enemmän oman näköistä elämäänsä.

 

sulle, joka arvostelet kovaan ääneen muita

PYSÄHDY! Käännä katseesi itseäsi kohti ja pohdi hetki, oletko sinä todella oikea ihminen arvostelemaan toisen ihmisen ulkonäköä tai tekoja? Oletko kulkenut päivääkään hänen saappaissaan? Voitko sanoa tietäväsi, tarinan kuvien tai tekstien takana? -Jos et ja et kykene suoltamaan kuin negatiivista ja loukkaavaa tekstiä toiselle, jätä välistä.

JUHLIN ONNISTUMISTANI

Oman esimerkin kautta haluan kertoa sinulle vielä loppuun, miten pahalta loukkaukset tuntuvat. Oma tarinani kehoni kuvan hyväksymiseen on ollut erittäin värikäs. Oli aika, kun jouduin jättämään jalkapallon pelaamisen, sen rakkauteni sen asian, joka määritteli identiteettini. Sen jälkeen lihoin, peilistä ei katsonutkaan enää se urheilullinen ja upea nuori nainen. Tästä alkoi se jojo-laihduttaminen ja hyväksynnän hakeminen. Monia vuosia, monia raskaita sekä myös palkitsevia hetkiä myöhemmin rakastuin itseeni. Lapsen saaminen toimi yhtenä erittäin vahvana kokemuksena kohti tuota onnistumista. Ymmärsin kuinka vahva kehoni on, kuinka upea se on ja miten paljon se kantaakaan tarinaani mukanaan. Aloin näyttämään ylpeyteni kehostani myös muille, ihan jo ensinnäkin oman onnellisuuteni ja onnistumisen tunteeni vuoksi, mutta myös muita inspiroidakseni. Sain kerta toisensa jälkeen paljon hyvää palautetta, mutta myös erittäin roisia ja ilkeää. Täysin pyytämättäni.

Haluan nostaa yhden kommentin, joka on mielestäni yli kaikkien; ”Oletpa itserakas, sinulla on pieni lapsi. Reenaat, käyt vaikka ja missä laittamassa itseäsi. Mites se lapsi??” 

Tämä toden teolla herätti minut ajattelemaan, että voimmeko tosiaan elää vielä 2019 vuonna sellaisessa yhteiskunnassa, jossa ei nähdä äidin hyvinvoinnin yhteyttä lapsien sekä parisuhteen hyvinvointiin? Olen erittäin vahvasti sitä mieltä, että käyn huoltamassa ripsienpidennyksiä, värjäämässä hiuksiani tai vaikka treenaamassa. Toisaalta myös lasi viiniä sekä ihana illallinen ystävän kanssa, toimii mielenterveyttä edistävänä. Nämä kaikki on erittäin upeita asioita ja nimenomaan tärkeitä äidille, naiselle ja samaan tapaan myös iseille ja miehille. Kannustan jokaista siis tähän sekä haastan miettimään, onko aina pakko laukoa negatiivisia kommentteja? Jos äiti haluaa jakaa vähäpukeisia kuviaan, ole ylpeä hänestä! Hän on todella rohkea!

 

PS. TÄMÄ EI MYÖSKÄÄN TARKOITA, ETTÄ NÄILLÄ KUVILLA PYYDÄMME MIEHILTÄ KUVIA ELIMISTÄÄN!

Haluaisinkin haastaa kaikki some-vaikuttajat kertomaan omista kokemuksistaan, onko teidän kehojanne arvosteltu? Mikäli teiltäkin löytyy hieman vähäpukeisempia kuvia, ovatko ne saaneet millaisen vastaanoton?

Jaa oma tarinasi Instagramissa / Blogissasi #itsevarmastisinä -tägillä ja kerro millaisia kommentteja olet saanut sekä miten ne ovat vaikuttaneet sinuun? 

 

Ole rohkeasti itsevarma sinä !

xx Teräsmutsi

 

(Kuvat: Jose Ahonen)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *