Hae
Teräsmutsi

On/off -Onnellisuus

olen onnellinen, sitten taas en

Tätä julkaisua on minulta Instagramissa kyselty viesteillä. Viime aikainen onnellisuuteni, kun on hyvin vahvasti muistuttanut on / off -suhdetta. Olen kyllä todella onnellinen, mutta niin vahvasti myös en. Mikä ihme mun onnellisuuttani jarruttaa?

Kun olimme alkukevään Espanjassa, koin erittäin suurta ja selittämättömän hyvää oloa. Siinä hetkessä minulla oli kaikki, perhe ja oikea ympäristö. Kun sitten perheeni lähti Suomeen ja itse jäin Espanjaan, huomasinkin olevani erittäin perhe-keskeinen ihminen ja tuntui kuin osa sydämestäni olisi viety heidän mukanaan. Niin ja minulle käsite perhe, tarkoittaa myös ystäviäni. Samaan aikaan kuitenkin koin ahdistusta palata takaisin Suomeen, tietäen ettei se ole minulle optimaalinen ympäristö. Erittäin kamala ja raastava tunne, sillä perhettä ja tytärtäni rakastan yli kaiken, mutta silti lähdön aikaan se tuntui joutumiselta sen pääsemisen sijaan. Saako näin sanoa, vaikka kyseessä on oma lapsi ja perhe? – Mun mielestä saa tietenkin!

heräsin todellisuuteen saa mitä haluat-valmennuksessa

Meitä on erilaisia ihmistyyppejä. Kuulun siihen joukkoon, jotka elävät todella vahvasti ympäristöstään. Tällä siis tarkoitan sitä, että inspiroidun ympäristöstäni ja juuri siinä mieluisimmassa olen myös tehokkain. Inspiroidun toki vahvasti myös ihmisistä; ystävistäni ja perheestäni, mutta väärässä fyysisessä ympäristössä ei sekään aina tunnu rikkaudelta tai onneani lisäävältä. Se, että olet ympäristöstäsi eläjä, on todellakin ok vaikka moni ihmetteleekin, että miten kukaan voi edes sanoa niin.

Kävin tuossa taannoin Saa Mitä Haluat -valmennuksen (suosittelen täydestä sydämestäni ja tämä ei ole kaupallinen yhteistyö),jossa opin jälleen huikeasti itsestäni sekä sen lisäksi uusia taitoja, joilla kohdata omia asiakkaitani. On vahvuutta kyetä ymmärtämään itseään ja tunteita, joita käy läpi.

Viime aikoina, olen kokenut olevani onnellinen ja sitten taas onneton. Joka päivä kehoni huutaa, että lähdetään jo takaisin Espanjaan. Tiedän, että moni potee ”matkakuumetta”, tämä ei ole sitä. Tämä on sitä, kun jokainen solu pyytää päästä takaisin niihin maisemiin, joissa olet henkisesti ”tykki” -tilassa ja fyysisesti rokkaat täysillä. Samaan aikaan koen silti vetoa tänne, sillä rakkaat ihmiset ovat täällä.

Aamuni alkavat yleensä kuunnellen Farrukoa, Daddy Yankeeta tai. muuta lattarimuusikkoa, sillä saan sen fiiliksen päälle kuin olisin itse Espanjassa. Ainakin melkein. Minun siis toden teolla täytyy aamuisin sparrata täällä ollessani sparrata oma mieleni tilaan, jossa saan aikaan. Kun taas ollessani Espanjassa, heräsin liki joka aamu 6-7 väliin uhkuen energiaa ja onnea. Olin suoraan sängystä, heti aamujuoman jälkeen valmis valloittamaan koko maailman.

Saako ääneen siis sanoa, että Suomessa minua ei pidä kuin muutamat ystävät ja oma tiimi? -Muutoin täällä oleva ilmasto, törkyhinnat laatuun verrattuna sekä yleisesti ihmisten yleiset asenteet ja ilmeet eivät ole minua varten. Oikeastaan suosittelisin aivan kaikille, että vuodesta vähintään 3 kuukautta vietetettäisiin toisessa aurinkoisemmassa ja lämpimässä ympäristössä näin ihmisten mielet muuttuisivat positiivisemmaksi ja Suomessakin viihdyttäisiin paremmin.

Vastauksena siis niille, jotka kyselevät aion asua kahdessa maassa tulevaisuudessa. Täten saan tyydytettyä niin sen fyysisen ympäristön tarpeeni sekä sitten henkisen ystävyys -puolen.

on ja off, tee sille jotain

Kuten voit arvata, en vain puhu ja jätä asioita sikseen. Omalta osaltani missioni on parantaa ja nostaa äitien sekä naisten hyvinvointi seuraavalle tasolle. Tällä tavoin uskon, että teen oman osani siihen kakkuun, jolla maamme ilmapiiri paranee. Miten sinä aiot vaikuttaa omaan ja läheistesi oloon? Pienillä teoilla, kuten hymyilemällä vastaantulijalle voit tehdä suuren muutoksen. Mieti jos me kaikki kulkisimme hymyt huulilla ja puhuisimmekin positiivisemmin toisillemme.

Sen lisäksi, että itse ilmennän ja haluan levittää #fierce -asennetta ympärilleni, teen joka päivä asioita, jotta pian olen taas Espanjassa. Pian saan elää kahden maan elämää. Haluan tuoda elämänasenteen Espanjasta Suomeen. Suomesta veisin ainoastaan keksintöjä Espanjaan. Maailmalla tarvitaan yhtä kekseliästä ja sisukasta kansaa kuin me suomalaiset olemme -hyvässä ja pahassa.

Vaikka itse koen hyvinkin vahvasti olevani on / off -onnellinen,  en välttämättä koe sen olevan huono asia. Pieni epämukavuuden tunne tässä kohtaa elämää, ohjaa vahvasti juuri kohti sitä onnellista päämäärää. Toisaalta juuri tuo off-onnellisuus luo niitä ajatuksia, joiden kanssa kamppailen, jotta löydän vahvimman version itsestäni. Välillä se tuntuu rajoittavalta ja hidastavalta, kaivata paikkaan B ollessaan paikassa A. Millä päästää irti tuosta tunteesta ja oppia ajattelemaan, että sinä pääset kyllä ja onnistut, maltat nyt vain tehdä ihania asioita epämieluisassa ympäristössä?

 

Onko teillä asioita tai ympäristöjä, joista koette samankaltaista on / off -onnellisuutta?  

 

xx Teräsmutsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *