Hae
Teräsmutsi

SEKSI -se suomalainen lapsiperhe -tabu

kun susta tulee äiti, loppuu seksin harrastaminen

Aihe, josta kuulen puhuttavan niin usein. Tämä on myös aihe, josta esimerkiksi neuvolassa mua varoiteltiin. Siis miettikää, reilu parikymppistä naista varoitettiin loppuelämän selibaatista. Eihän kenenkään ajatusmaailma enää 2017 voi tosissaan olla se, että äidiksi tultuaan nainen ei sitten olekkaan enää haluttava, eihän? Hitto mua pelotti tulla äidiksi, kun ajattelin sitä seksin loppumista.

ÄIDIT, HALUAVATKO HE SEKSIÄ?

Mietin meidän neidin ollessa vastasyntynyt, että haluavatko muut äidit seksiä vai olenko sitten yksin rikkinäinen? Mun halut tuntuivat olevan vahvempia kuin ennen lapsen saantia. Paljon puhutaan siitä, että äitien halut katoavat kankkulan kaivoon, kun lapsi syntyy ja keskittyminen on pienessä nyytissä. Toisaalta mihin ihmeeseen ne halut sieltä katoaisi? E

Ennen oman lapseni syntymää oli minulle markkinoitu äitiys yhtenä maailman epäseksikkäimpänä ammattina. Kun oma lapseni syntyi päätin, että jos jotain teen niin rikon tätä(kin) tabua, kovaan ääneen. Jos mietin suoraan vaikkapa ensimmäistä yötä äitinä, niin olisin ollut täysin valmis harrastamaan seksiä, mikäli tikit eivät sitä olisi estäneet. Mistä ihmeestä tulee tuo käsitys äitiyden epäseksikkyydestä?

väsynyt mutsi, selibaatti -kausi?

Jumaleissön, kuinka moni mulle puhui siitä, että katsellaan sitten, kun olet ihan superhyperväsynyt. Tuolloin ei kuulemma seksi kiinnosta ollenkaan ja tekisi mieli vain tuupata puoliso lattialle? Väsyneet hetket ajaa parisuhteen selibaattiin, joka ajaa sitten pettämään?

Aivan höpöhöpö -juttuja! Tämä varsinkin sinulle, äidiksi tulevalle tiedoksi. Juurikin niinä hetkinä, kun on lapsen kanssa ollut raskain päivä ja juuri mikään ei ole ottanut luonnistuakseen, silloin on paras hetki hyvinkin rajulle seksille. Juuri tuolloin seksin harrastaminen on tärkeää! Äitinä sitä tarvitsee sen täyttymyksen, värisyttävän huikean fiiliksen, jolla pelastaa päivä. Siis miettikää seksi voi pelastaa oikeasti raskaan päivän! Tämä siis sinulle, jonka puoliso on pitkät päivät kotona lasten kanssa ja ajattelet, että ei hän jaksa päivän päätteeksi innostua. Kokeileppa huviksesi!

Kuten aina myös tähän asiaan haluan tuoda oman kokemukseni. Nimittäin meidän vauva-vuosi ja seksi / seksittömyys. Alkuun meillä taisteltiin todella paljon, että miten nyt harrastaa seksiä, kun on pieni vauva talossa? Suhteellisen nopeasti kuitenkin löydettiin keinot, joilla olla herättämättä valikoivan kuulon omaava vauva. Tapojen löytäminen vaati kuitenkin jokseenkin pitkän kuivan kauden, joka söi molempien mieltä. Tässäkään asiassa ei siis olla päästy helpolla. Toisaalta nyt, kun miettii niin juuri ehkä sen ansiosta se mitä meillä nyt on, tuntuukin niin upealta. Me löysimme intohimon kipinän nimenomaan lapsen saannin jälkeen, panostamalla toisiimme ja yhteiseen aikaan. Uskon myös, että suhteen käännekohdat raskaana ollessani sekä sen jälkeen ovat vahvistaneet meistä parin, joka kirjaimellisesti työntyy yhteen.

 

vanhemmuus ei saa poistaa oikeutta seksuaalisuuteen

Juurikin sitä mieltä olen. Vanhemmuus on aivan yhtä huono tekosyy kuin ”päänsärky” tai menkat. Jokaisella vanhemmaksi tulleella on oikeus seksuaalisuuteen ja seksiin. Vanhemmuus on hieno asia, joka sisältää paljon tunne-tiloja, mutta seksi on yksi tärkeimpiä parisuhteen liimoja. Mikäli haluamme yhteiskunnan, jossa vanhemmat rakastavat toisiaan ja elävät yhdessä perheenä useammin, on seksistä ja seksuaalisuudesta tehtävä normalisoitu asia. Äidin tai isän seksuaalisuutta ei tule pitää tabuna tai ihmetyksenä.

Siis mielestäni ihan parasta olisi, että vanhemmat uskaltaisivat pyytää esimerkiksi lapsi-vapaata kertomalla suoraan, että aikovat panna toisiaan! Hitto se olisi hyvä, sillä se myös herättäisi ihmisiä ajattelemaan, kuinka myös perheellisillä on oikeus äänekkääseen, eläimelliseen ja rajuun seksiin. Perheelliset ansaitsevat muutakin kuin kerran viikossa, pimeässä ja hiljaa vaatekomerossa -tyylistä seksiä.

 

MITÄ SÄ KERROT SUN LAPSILLE, KUN HE KYSYY SEKSISTÄ?

Kaikki lähtee lapsuudesta ja meidän tavasta kasvattaa uusia ihmisiä tähän maailmaan. Jatketaanko me sitä vanhaa ”hys hys” -linjaa vai alettaisiinko vihdoinkin puhua asioista ihan niiden oikeilla nimillä? Mä en koe, että lapsi menee siitä rikki jos hänelle kertoo mitä seksi on ja miksi vanhempansa sitä harrastavat. Kodin lisäksi esimerkiksi kouluissa voitaisiin puhua paljon avoimemmin ja positiivisemmin seksistä. Omat kokemukseni kouolun seksuaali-kasvatuksesta ovat lähinnä ”älä harrasta suojaamatonta seksiä” ja ”seksiä harrastetaan, jos halutaan lapsia”. Niinku hei haloo?! Kyllä itse ainakin harrastan seksiä ihan nautinnon vuoksi. Joskus ajattelen sen liikuntana, toisinaan tapana purkaa negaatiot. Ja sitten on niitä hetkiä, kun vaan kaipaa hellyyttä ja hoivaa. Niin, että ei tässä ihan pelkästään lisääntymis mielessä harrastella seksiä.

 

Mitä mieltä sä olet, pitäisikö seksistä puhua enemmän? Voisiko se silloin normalisoitua ja tulla luontevammaksi osaksi arkeamme? Miten sinun halujesi kävi tullessasi vanhemmaksi?

 

xx Teräsmutsi

 

6 kommenttia

 1. katja kirjoitti:

  Kiva postaus. Kalskahti kuitenkin korvaan kohta ”Vanhemmuus on aivan yhtä huono tekosyy kuin ”päänsärky” tai menkat. Jokaisella vanhemmaksi tulleella on oikeus seksuaalisuuteen ja seksiin.” Näiden ”tekosyiden” rinnalla tulee kuitenkin todellakin ymmärtää, että aina ei ole pakko haluta ja sekin on ihan täysin okei. Ei ole tekosyitä kieltäytyä seksistä.

  • Teräsmutsi kirjoitti:

   Heippa Katja,

   Kiitos kommentistasi! Ja omasta näkökulmastasi. Olen samaa mieltä, että aina ei tarvitse haluta ja sekin on fine. Silti itse ajattelen, että esimerkiksi menkat ovat tosiaan ihan pöhkö syy olla harrastamatta seksiä. Sama pätee vanhemmuuteen ja pikkulapsi -aikaan, seksi ja sen aktiivinen harrastaminen pitää mielen sekä kehon virkeänä. <3

   Kiitos kommentistasi!

   xx Teräsmutsi

 2. Milla kirjoitti:

  Halut katosi ekan lapsen myötä ja tokan lapsen myötä väheni entisestään hyvä jos kerran kuussa pääsee peittoja heiluttaa kun ei vaan ehdi tai jaksa tai sitten lapset pakkautuu samaan sänkyyn.

  • Teräsmutsi kirjoitti:

   Heippa Milla,

   Kiitos sinullekin kommentistasi ja oman tilanteesi jakamisesta. Parisuhteita on toki monenlaisia, mutta ite uskon vahvasti parisuhteen hyvinvoinnin heijastuvan koko perheeseen. Aikoina, jolloin meillä ei mieheni kanssa ole seksiä saati läheisyyttä, näkyy se kireänä ilmapiirinä kotona.
   Kun päästää kuivan kauden jatkumaan pidemmäksikin aikaa nousee kynnys tehdä aloite. Siihen suosittelen rohkean ja avoimen keskusteluväylän avaamista, askel kerrallaan kohti seksuaalisempaa suhdetta.

   VINKKI! Seksin ei tarvitse rajoittua ilta-aikaan // makuuhuoneeseen, koti sekä ulkomaailma on täynnä tilaisuuksia harrastaa seksiä. Joskus on myös aivan parasta järjestää ”seksitreffit” eli siis ihan treffi-aikaa kahden kesken, mutta seksin merkeissä.

   Toivon, että saatte enemmän aikaa kahdestaan ja nimenomaan aikaa seksille. Se, kun kuitenkin on mielestäni yksi parisuhteen tärkeimpiä juttuja.

   xx Teräsmutsi

 3. Jensku kirjoitti:

  Olen vasta pari päivää sitten löytänyt blogisi ja vitsi kun oli hyvä teksti ja aihe tämä! Ehdottomasti samaa mieltä seksi on ihan liian tabu vielä ja kyllä lapsille pitäisi avoimemmin puhua seksistä.

  Itsellä ensimmäisen lapsen myötä halut kasvoi toisen myötä vähän hiipui kolmannen myötä taas kasvoi 😀

  • Teräsmutsi kirjoitti:

   Heippa Jensku,

   Kiitos ihanasta kommentistasi, aivan mahtavaa että olet löytänyt blogini pariin! Tervetuloa!

   Seksi on varsinkin lapsiperheiden vanhempien suusta aivan liian tabu. Muutetaan ajatusmaailmoja yksi kerrallaan! Huikeaa kuulla, että halusi ovat olleet erilaisia jokaisen lapsen kohdalla, se on voimavara.
   Paljon rakkautta ja intohimoa suhteeseenne!

   xx Teräsmutsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *