Hae
Teräsmutsi

HYVINVOINTI

*teksti on osa Teräsmutsi -sarjaa, jossa puhun Teräsmutsille tärkeistä teemoista.

TRENDI-SANA VAI AJANKOHTAINEN TEEMA -hyvinvointi?

Paljon puhutaan hyvinvoinnista, kuinka vaikuttaa siihen ja mitä se ylipäätään tarkoittaa? Onko hyvinvointi noussut trendi-sanaksi, joka on jo kokenut pientä inflaatiota. Kuinka näinkin tärkeä asia voi edes kokea inflaation? On mielen hyvinointia, fyysistä hyvinvointia ja vaikka mitä hyvinvointia, kuitenkin Suomessa voidaan ennätyksellisen huonosti. Siis hyvinvointi on pinnalla enemmän kuin ennen ja silti täällä voidaan huonommin kuin koskaan.

Nuoriso polttaa paikkoja, rikkoo muiden omaisuutta, kiroilee ja sylkee muiden päälle. Vanhemmat setä-miehet raiskaa nuoria, mummot ja papat kulkee katkeroituneena kaduilla, äidit syrjäytyy. Missä hyvinvointi näkyy?

 

hyvinvointi a la teräsmutsi

Mulla on ihan oma käsitys siitä, mitä todellinen hyvinvointi on ja mihin kaikkeen sen puute tai vastaavasti läsnäolo vaikuttaa. Tänä päivänä löytyy hyvinvoinnin ammattilaisiksi itseään tituleeraavia henkilöitä, joilta löytyy vain koulun paperit tai vain kokemus. Oma ajatus kulkee siinä välissä, fiksuista opin ahjoista saat hyvää tietoa, joka yhdistettynä kokemuksen kanssa luo todellisen hyvinvoinnin ammattilaisen. Uskon, että ilman omaa kokemusta on todella vaikea viedä tieto-taitoa ihmisen näköisenä perille asti sekä vastaavasti ilman mitään koulutusta voi olla vaikea löytää sopivaa ratkaisua henkilökohtaisesti. Hyvinvoinnin ammattilainen on siis mun näkökulmastani sekoitus kokemusta sekä tieto-taitoa ja intohimoa työhönsä.

Itse buustaan hyvinvoinnissa kokonaisuutta ja siihen vaikuttavia kivijalkoja. Tärkeimpinä henkinen hyvinvointi ja itsevarmuus, sieltä nimittäin kumpuaa yllättävän moni arjessa esiintyvä tapa ja ajatus. Kun kaivetaan tarpeeksi syvältä saadaan myös aikaan pitkäjänteisimmät tulokset, kun tiedetään syy-seuraussuhde tavoille. On aivan sama mitä touhuat, jos teet sen vain pakosta käsin, ilman selkeää suunnitelmaa ja ymmärrystä.

Hyvinvoinnin ammattilainen -buustaa muita!

Oon tullut siihen johtopäätökseen, että todellinen hyvinvoinnin ammattilainen buustaa muitakin ammattilaisia. Paljon olen saanut kokea sekä seurata vierestä muiden lyttäämistä, miten tällainen henkilö voi väittää olevansa hyvinvoinnin ammattilainen?  Meidän työ ja missiohan on luoda hyvää oloa, itsevarmoja ihmisiä ympärille ja auttaa toisia voimaan entistäkin hehkeämmin. Kuitenkin törmään siihen, kuinka arvostellaan vahvasti toisten ammattitaitoa, tyyliä tehdä töitä ja ennen kaikkea ”ihan vain elää”.

Sen lisäksi hyvinvoiva ihminen on helposti lähestyttävä, pirteä ja kannustava

Teräsmutsi koutsaa naisista ja äideistä vahvoja, itsenäisiä NaarasLeijonia! ROAR!

Oon myös kirjoittanut ”Kun hyvinvointi on sun elämäntyö” -tekstin, jonka pääset lukemaan tästä.

 

Kerro mulle mitä sulle hyvinvointi tarkoittaa? Miltä näyttää hyvinvoiva ihminen ja millaista on hänen ulosantinsa?

 

xx Teräsmutsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *