Hae
Teräsmutsi

Pitkä viikonloppu pähkinänkuoressa -kolme vinkkiä oman intohimon pariin

Sinne se vauhti-viikonloppu hupeni

Kuluneen viikonlopun piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla jalkapallon täyteinen pikainen lomareissu Barcelonaan. Hyvin nopeasti saavuttuamme Espanjaan sain tiedon, että tuosta viikonlopusta tulee lentämisen sekä unelmien täyteinen. Juurikin siksi haluan vielä käydä läpi pähkinänkuoressa miten tuo viikonloppu sitten loppuen lopuksi meni.

kun unelmat onkin sun elämää

Torstaina pieni perheeni lähti saattamaan minua Malagan kentälle, jossa oltiin niin hyvissä ajoin, että sain nauttia omasta rauhastani sekä raikkaasta vastapuristetusta appelsiinimehusta. Naranja on yksi mun ehdottomia lemppareita aina lämmössä ollessa. Vapaus, vain minä, minä ja minä. Ei lasta saati puolisoa, josta huolehtia. Uskokaa tai älkää joskus myös minä tietämättäni kaipaan näitä hetkiä. Voin kertoa, että siis se hetki, kun sain vain istua ja antaa ajatusten virrata, rentouttavaa.

Oon monta vuotta unelmoinut, että saisin lentää usein ja nimenomaan mulle itselleni rakkaisiin kohteisiin. Tänä vuonna tätä oon päässyt toteuttamaan vihdoin kunnolla, eikä loppua näy. Niin suuri kiitollisuus tästäkin asiasta, kumpuaa sydämestäni.

Saavuin todella myöhään illalla Helsinki-Vantaalle, jossa vastassa olikin kyllä aikamoinen säähärdelli. Taivaalta satoi lunta-räntää sekä vettä samaan aikaan ja lämpötila oli nollan paikkeilla. Aikamoinen pudotus siis, kun lähtiessä oli +23. Kun saavui8n majapaikkaani, painuin suoraan pehkuihin, jotta Teräshoksottimet osoittaisivat aamusta heti oikeaan suuntaan. Niimpä painuin höyhensaarille unelmoimaan lisää uusia saavutettavia juttuja. Muistan nähneeni unta ainakin; 30 000 € ja elämästä pysyvästi lämmössä. Aamulla heräsin taas jo totuttuun tapaan muutamaa minuuttia ennen herätyskelloa. Paras fiilis, kun oikeasti heräät virkeenä heti aamusta, eikä mene puolta päivää ihan harakoille. Se mikä erotti tuon aamun muista oli aivan tajuton jännitys. Siis positiivisella tavalla älytön, hallitsematon ja jopa hieman kammottava jännityksen tila. Se oli siistiä, tuollainen on ollut viimeksi ehkäpä futis-pelissä nuorempana.

Jos se ois helppoo, kaikki tekis niin

Osuvasti on todettu tuo, nimittäin ei ole helppoa mennä tuntemattomien ihmisten eteen ja avata oma persoona vakuuttavasti, vain 15 minuutissa. Pohdin jo edeltävänä päivänä, että miten ihmeessä muistan, ehdin ja osaan kertoa kaiken oleellisen. Päädyin ratkaisuun, jossa vedän tunteella sen mitä mieleeni juolahtaa ja juurikin sillä hetkellä intuitio käskee. Olipahan siisti kokemus ainakin, jos sitten ei muuta ja kaikkeni antanut fiilis oli kyllä illalla, kun majapaikkaani suuntasin. On kuitenkin ihan supersiistiä päästä kokemaan sellaisia juttuja, joista pienenä likkana oot unelmoinut. Tällä haluan sanoa sen, että oli se sun villein haaveesi tai unelmasi ihan mikä vain, siis vaikka matkustaa kuuhun, niin älä koskaan luovuta sen tavoittelemista. Me ehditään levätä ja manata tuhannet kerrat siellä hautausarkussa, eletään nyt täysillä täällä maan päällä.

Viikonloppuni jatkui huikealla meiningillä, kun lauantaina kukonlaulun aikaan otin suunnaksi Barcelonan, johon perheeni olikin jo ennättänyt oman lentonsa siivin. Lauantai-ilta kului nauttien laatufutiksesta koko perheen sekä yli 50 000 muun futishullun kanssa. Seuraavana aamuna löysimme itsemme jälleen El Pratilta, josta vihdoin takaisin lämpöön eli Mijakseen.

Sunnuntai-iltana oli pakko todeta ääneen, että huh mikä reissu! Suhteellisen tiukka to-su, vaikka itse sanonkin. Silti hetkeäkään en vaihtaisi ja jokaisesta sekuntista olen kiitollinen. Reissaaminen on parasta, vaikka välillä se syökin energia-varastot. On kuitenkin siunaus, että saan reissata, nähdä maailmaa ja kehittää sekä luoda Teräsmutsin brändiä ympäri maailman. Voin todella todeta, että tämä on intohimoni! Vielä tiedän tulee se päivä, kun pankkitilikin kiittää tästä, kokemus-tilin lisäksi. Uskaltakaa siis seurata omaa tietänne!

 

kolme vinkkiä oman tien löytämiseen, intohimojen pariin

En väitä, että olisin guru oman tien etsijä, mutta se mitä voin sinulle kertoa on se, miten itse olen löytänyt sen oman tieni. Nämä vinkit ovat sellaisia, jotka olisivat aikoinaan saattaneet säästää itseltäni muutaman mutkan sekä tuskan kyyneleen. Toivon, että niistä voi olla sinulle jotain apua omalla taipaleellasi kohti intohimojasi. Kuulen myös mielelläni juuri sinun vinkkisi siitä, miten löytää intohimojen pariin. Muistutan kuitenkin, että yksikään menestyjä ei ole kiivennyt huipulle ilman vastatuulta.

  1. Mikä on sellainen asia, jota tekisit työksesi vaikka siitä ei sinulle maksettaisikaan? -Kuvittelin aikanaan, että tähän on helppoa löytää vastaus ja, että hei eihän kukaan tee mitään ilmaiseksi, koskaan. Nyt tiedän paremmin, sillä se mitä tänä päivänä teen on niin lähellä sydäntäni, että voisin tehdä sitä myös ilmaiseksi. (Ilmaiseksi sitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä, koska jokainen meistä tarvitsee ”leivän pöytään”.) Kun kuitenkin löydät ajatuksistasi sen, mitä tekisit vaikka siitä ei rahaa maksettaisikaan olet jo hyvässä vauhdissa kohti omaa tietäsi.

2.  Kun tutkit itseäsi ja listaat kolme tärkeintä arvoasi, mikä niitä yhdistää tai voisiko niitä yhdistää jokin?  -Tajusin tämän vasta, kun olin itse jo löytänyt oman tieni. Löysin yhtäläisyydet ja sain ne puettua yhdeksi sanaksi, minulle se sana oli koutsaaminen. On siis hyvä keino tarkastella niitä juttuja, jotka on sulle ne kaikista tärkeimmät. Itselleni toisten ihmisten hyvinvointi, auttaminen sekä motivointi ovat niitä arvoja, jotka sittemmin olen saanut yhdistettyä yhdeksi brändiksi, Teräsmutsiksi.

3. Mieti vain omilla aivoillasi ja tunne omilla tunteillasi. Saattaa kuulostaa kliseeltä, mutta muiden ajatuksilla ja tunteilla et saa unelmiesi elämää. On uskallettava olla se kala, joka ui vastavirtaan. Vannon sinulle, että se palkitaan! Uskalluksesi olla omien unelmiesi arvoinen ja tarttua tuumasta toimeen, on mittaamattoman arvokas. Kerron sinulle nyt, että ottamalla sen askeleen, että jätät muiden mielipiteet sekä tunteet taka-alalle ja kuuntelemalla omaa sisimpääsi, löydät vahvimman liekin sisältäsi. Silloin, kun koet suurinta vastustusta. Kun, koet eniten epäilijöiden sanoja, tiedät olevasi omalla tielläsi.

Nämä kolme vinkkiä auttavat minua vielä tänä päivänäkin, kun ajatukseni ovat sekaisin tai kun kohtaan suurta vastarintaa. Oma uskoni lujittuu edellämainituin tavoin. Toivon sydämestäni, että sinäkin saat niistä rohkeutta!

xx Teräsmutsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *