Hae
Teräsmutsi

Ulkomaille muutto, viime hetket – 3 vinkkiä onnistumiseen

kaikki on tietenkin jo valmista ja voidaan rauhassa vain odotella tulevaa, paniikki VAI ONNISTUMINEN?!

Tässä noin parikymmentä minuuttia sitten kotiuduin reissusta Vantaalta, jossa meillä oli aivan älyttömän huikea koulutus-ilta. Nopeasti ajatukset kuitenkin vaeltavat jo aivan nurkan takana olevaan muuttoon. Koti muistuttaa enemmän lähtevää laivaa kuin varattua Airbnb -asuntoa. Matkalaukut sentään kotiutin tänään tukulta, koko perheelle FitLine -bagit.

MITÄ NYT TAPAHTUU?

Nyt tarvitsisi vain pakata, oikeastaan sitä ennen pestä pyykkiä ja valikoida reissuun lähtevät matkatavarat ja sen jälkeen viedä loput säilöön. Hyvin ehditään, helppo pala kakkua! Kuinka en siltikään ole paniikissa, hypi päin seiniä ja huuda A-P-U-V-A? Alta löydät kolme huippua vinkkiä kuinka suhtautua, jotta onnistut.

koko viikonloppu aikaa

Meillähän on koko viikonloppu aikaa, joka siis tarkoittaa, että kokonainen sunnuntai. Huomennakin nimittäin olisi tiedossa Helsinki -päivä, sosiaalisen median kouluttautumisen parissa. Mitä siis jäljelle jää? -Sunnuntai, silloin on pyykättävä, siivottava, pakattava ja katsottava kaikki tarpeellinen kuntoon. Miten ihmeessä stressi, paniikki, itkupotkuraivarit ja luovutus ei ole käynyt jo mielessä? Eikö kaiken pitäisi olla jo valmiina ovella odottamassa lähtöä?

se mitä jää, jää

Kun ajatuksena on, että lähdetään elämään elämäämme toiseen maahan en edes osaa vetää överistressikohtausta mukaan lähtevistä matkatavaroista. Kaikista tärkeintä on, että Fitskut lähtee mukaan ja niitä tulee olla tarpeeksi. Kaiken muun saa paikan päältä. Miksi siis stressata? Mukaan täytyy toki muistaa myös Macbook, jotta työt sujuvat saumattomasti., lisäksi hieman vaatteita alkuun ja that’s it. Se mikä on aiheuttanut harmaita hiuksia on asunnon laittaminen vuokralaisille kuntoon, sillä päädyimme nyt valitsemaan lyhytaikaisia vuokralaisia Airbnb:n kautta. Eli oikeastaan voisi ajatella, että se mikä jää, sen on tarkoitettu jäävän, eikä se mitä saadaan ängettyä mukaan olekkaan tärkeintä.

Yksi askel kerrallaan kohti maanantai-aamua, jolloin johtotähti osoittaa kohti Helsinki-Vantaata. Nyt kaikki vihdoin tuntuu jo todelliselta, josta olen ihan älyttömän fiiliksissäni! Hei me muutetaan ihan just!

Päätin vielä listata kolmen kohdan vinkit onnistumiseen, mikäli joku muukin on suuntaamassa ulkomaille pidemmäksi aikaa.

 1. ASIA KERRALLAAN

To do -lista on yksi avain onneen, maailma ei silti kaadu mikäli listalta jää puuttumaan jotain kohtia. Esimerkiksi EU:n sisällä pidempään reissuun lähteminen on suhteellisen iisiä ja aina voi käyttää tukiverkostoa sekä virastoja apunaan kohteessa. Muutama tärkeä asiakirja mukaan: eurooppalainen sairaanhoitokortti, passi sekä matkavakuutuskortti.

 

2.  LÖYSIN RANTEIN KOHTI UUTTA

Mitä rennommin, mutta päämäärätietoisemmin ottaa sen mukavammaksi muutto käy. On täysin turha pilata oma sekä muun seurueen lähtö hösöttämisellä ja hampaiden kiristelyillä. Innostunut ja avara mieli ovat parhaat matkakumppanit varsinkin jos reissuun lähdetään lapsen kanssa. Jos kuitenkin hampaita kiristyttää, kannattaa syy purkaa seurueen kanssa läpi heti, eikä viikon kriiseilyn jälkeen. Todella moni täällä pohjolassa puhuu unelmoivansa lähdöstä ”lämpöön ja aurinkoon”, mutta harva sitten uskaltaa toteuttaa asiaa. Tällöin yleensä tyydytään valittamaan kylmyydestä, loskasta ja muusta.

3.  ELÄ HETKESSÄ JA OTA KAIKKI ILO IRTI

Tämä oikeastaan kiteyttää kaiken meidän reissuun lähtemisessä. Lentoja esimerkiksi Espanjasta tulee useasti viikossa takaisin, kohteessakin puhutaan jopa rakasta äidinkieltämme, eikä tukiverkostokaan ole hullumpi. Alunperin, kun on tehty päätös reissuun lähdöstä, on se tehty rakkaudesta. Miksi siis tyrehdyttää tuo tunne kaiken pelon, stressin ja muun alle. Todella moni on kysellyt, että miten ihmeessä me tullaan pärjäämään Espanjassa? -Erinomaisesti näin uskon ja jos ei pärjätä niin suomalaiseen perusasenteeseen vedoten, päästään aina maitojunalla kotiin. Elämä on elämistä varten, joten kaikkien tulisi tehdä jotain mikä tuntuu sydämessä asti ja oikein ravisuttaa elämää. Itselleni tämä Espanjaan lähtö on yksi osa elämäni unelmien toteuttamista, josta olen haaveillut hyvin pitkään. On erittäin huikeaa päästä mahdollistamaan tämä omalle pienelle tyttärelleni, joka tulee siis oppimaan myös toista rakkaudentäyteistä kulttuuria, näkemään puheliaita ja ulospäin suuntautuneita ihmisiä sekä nauttimaan aurinkoisesta säästä.

(Kuva: Voittavat Tavat. Instagram tililläni @terasmutsi on vielä hetken käynnissä arvonta, josta voit voittaa heidän ihan huikean rutiineja ja unelmia eteenpäin vievän ”kalenterin” . )

 

Tuntuuko sinusta kaukaiselta ajatukselta muuttaa ulkomaille, joko kokonaan tai osa-aikaisesti? Mitä uskot sen vaativan?

 

xx Teräsmutsi

Yksi kommentti

 1. m kirjoitti:

  Luin jo aikaisemmin, kuinka annoit neuvoja siitä, ettei ulkomaille muutto vaadi mitään 20 000 € rahaa etc. Pyytäisin kuitenkin, että näitä neuvoja jaellessasi muistaisit, että et itseasiassa ole vielä muuttanut sinne ulkomaille etkä kokenut mitään siitä, miksi esimerkiksi tuo 20 000 € on ihan hyvä ohjenuora. Tässä artikkelissa taas sama juttu, että kyllä se yks päivä riittää ja kaiken voi ostaa. Voin kertoa pienen salaisuuden 4 kertaa Suomesta muuttaneena ja nyt viimeisen kerran kestettyä jo 4 vuotta.

  1. Rahaa kannattaa ihan oikeasti olla.
  2. Suunnitelma kannattaa ihan oikeasti olla.
  3. Kaikkea ei todellakaan kannata ostaa, se on rahan hukkaan heittoa.
  4. Ei ulkomaille kuole, hengissä selviää ja takaisin pääsee, mutta miksi ei valmistautua, ja päästä niin helvetin paljon helpommalla alussa?!?

  En itse ole mikään valmistautuja, itkua vääntänyt eri virastojen jonossa ja ollut vihainen koko maailmalle kun mikään ei suju. Loppujen lopuksi kun katsoo viimeistä kymmentä vuotta taaksepäin, ni kuinkakohan monta epätoivon hetkeä oltaisiin voitu välttää ihan vaan vähän valmistautumalla? Monta. Omasta ajasta saa niin paljon enemmän irti, kun pikkusen jaksaa tehdä töitä sen valmistautumisen eteen.

  Tiedän, että kyllä te selviätte ja varmaan ihan viihdyttekin.. Mutta toivottavasti tämä ”ei tässä mitään”-asenne ei vaikuta negatiivisesti kokemukseenne muutosta ulkomaille. Koska uskon, että monen maitojunan liput olisi jäänyt ostamatta, jos olisi otettu vähän asioista selvää..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *