Hae
Teräsmutsi

Minä ensin -päivä

Onko ystävänpäivä kaunis vain tekosyy ja korulause ?

 

Heitän hullun ajatuksen ilmoille, mitä jos Ystävänpäivä olisikin Minä ensin -päivä. Siis päivä, jolloin laittaisit itsesi etusijalle kaikessa. Henkilökohtaisesti Ystävänpäivät ovat aina olleet todella ristiriitaisia ja niiden sisältö vähintäänkin kirjava. Ajatus yhdestä päivästä jona tulisi huomioida kaikki ystävät, tuntuu hyvinkin kiireiseltä. Toisaalta jos katson taaksepäin ovat Ystävänpäiväni kuluneet lähinnä yksin taikka ikävöidessä. Ystävänpäivällä on myös eräs erittäin herkkä puolensa, nimittäin joskus rakastamani henkilön syntymäpäivä osuu samaiselle päivämäärälle. Ystävänpäivän viettäminen on siis itselleni hyvinkin haastava ajatus.

 

suunnittelematta kaikkein paras

 

Tein tänä vuonna tietoisen päätöksen, että Ystävänpäivän kohdalla kalenterissa ei tule olemaan jo viikkoja ennen listaa nimistä joille soittaa tai joita huomioida. Kalenterissa luki yksi nimi, omani. Tänä Ystävänpäivänä pääroolissa olin minä ja se mitä todella halusin sekä ne kenen kanssa oikeasti tahdoin viettää aikaa. Suunnittelematta todellakin kaikkein paras, sillä vietin liki koko päivän kaupungilla mekko-liikkeissä pyörien sekä maukkaan lounaan nauttien äiti-ystäväni kanssa. Alku-illasta kurvasin järvimaisemiin fiilistelemään rakkaan tiimikaverin ja ihanan varaäiti -ystävän avantoon rohkaistumista. Iltaan mahtui vielä ravintola-illallinen oman rakkaan kanssa sekä tuhiseva tyttäreni. Aivan täydellinen päivä, suunnittelematta.

Tässä Ystävänpäivässä oli paljon juuri sellaisia elementtejä jotka ovat mulle tärkeitä ja siten se olikin erittäin onnistunut. Fiilistelin koko päivän ajan sellaista erittäin lämmintä, rakastettua ja erityisen energistä oloa sisälläni. Ystävänpäivä oli tavallaan kuin mikä tahansa muu ”normaali” päivä, mutta silti niin spesiaali. Illalla käpertyessä puolison viereen kävin vielä pikakelauksella 7 vuoden Ystävänpäivien fiilikset läpi ja totesin; ”tää oli muuten paras Ystävänpäivä, evö.”

YSTÄVÄNPÄIVÄ ON minä -päivä

Näin ajattelen, että Ystävänpäivänä on kaikkein siisteintä tehdä vaan niitä juttuja, jotka on itselle tärkeitä ja huomioida itseään ekstrana. Vuodessa on nimittäin 364 muutakin päivää, jolloin voimme olla käytettävissä ystävillemme, olemme ansainneet yhden päivän vain itsellemme. Uskon, että osaan olla parempi ystävä sekä puoliso, kun sain tavallaan suunnittelemattoman hetken, rakkaimpien kanssa. Siis sellaisen, jossa touhusin ystävien kanssa, mutta jossa minulla oli tilaa ajatuksilleni sekä hengittämiselleni. Oikein ajatuksen kanssa. Tärkein ystäväsi jokaisena päivänä olet sinä itse. Huolehdithan siis siitä suhteesta tarkimmin. Nyt kun Ystävänpäivä on ohi voidaan jatkaa silti elämää vaaleanpunaisten lasien läpi, yksisarvisen sarvi päässä ja keijupölyä silmissä.

 

MILLAISELLA OHJELMALLA TE TÄYTITTE OMAN YSTÄVÄNPÄIVÄNNE?

xx  Teräsmutsi

2 kommenttia

 1. Joo kirjoitti:

  Mä en nyt ymmärrä sun logiikkaa tässä. Kuten itsekin sanoit, vuodessa on 364 muutakin päivää, niin miksi just ystävänpäivän pitää olla se minä ensin – päivä? Miksi ei joku niistä muista?

  • Teräsmutsi kirjoitti:

   Heippa,

   Ja kiitos mielenkiintoisesta näkökulmastasi. Itse tykkään rikkoa rajoja ja kyseenalaistaa, juuri siksi Ystävänpäivää voisi viettää myös Minä ensin -päivänä. Olet aivan oikeassa 364:stä päivästä kaikki muutkin sopisivat tähän tarkoitukseen yhtä hyvin, mutta niin myös Ystävänpäiväksi.
   Ajatus tämän idean takana, kun on se, että kaiken ”huomioi ystävää” -hömpän sijaan voisikin muistaa huomioida itseään.

   Terkuin
   Teräsmutsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *