Hae
Teräsmutsi

Innostava vai rajoittava mieli? – 3 vinkkiä muutosprosessiin

Tämä maanantai alkoi erittäin letkeissä ja mietteliäissä meiningeissä. Osa saattoikin huomata, että vietin viikonlopun Ilkka Koppelomäen ja muun Uskalla Innostua -tiimin järjestämässä, Saa Mitä Haluat -valmennuksessa. Siispä viime päivät ovat kuluneet  itseeni ja elämääni uppoutuen.

 

Avaan teille pala palalta tuon valmennuksen antia, mutta tällä kertaa tahdon puhua siitä miten annat mielesi ohjata elämääsi? Kuinka paljon uskallat pitää hauskaa elämässäsi? Annatko mielesi rajoittaa vai annatko sen innostaa?

Ymmärsin viikonloppuna paljon siitä, miksi ihmiset eivät unelmoi saati ymmärrä ajatuksiani elämästäni. Ymmärsin, että ihmiset rajoittavat mieltään. ”Helppohan tuon on, sillä on jo rahaa” tai ”kyllähän tuolla ulkonäöllä elämässä onnistuu”. Ihmiset nielaisevat oman onnistumis-mahdollisuutensa rajoittamalla omia ajatuksiaan ja sitä mitä mielessään näkevät.

Ihmettelen, miksi täällä pohjolassa niin moititaan niitä, jotka uskaltavat sanoa unelmansa ääneen ja lähteä itsevarmasti niitä kohti. He ovat juuri niitä, joista pitäisi ottaa mallia. Onnekseni saan todeta, että olen mukana luomassa murrosta, jossa nuori itsevarma ja innostunut sukupolvi näyttää esimerkkiä. Esimerkkiä, miten mieli valjastetaan välineeksi, jolla saavuttaa upeita asioita elämässä ja huikeita oivalluksia itsessä sekä muissa.

Jos kuitenkin mennään vuosia taakse päin, minunkin mieleni oli rajoittuneempi. Ajattelin, ettei minusta olisi valmentamaan ihmisiä. Ajattelin olevani taidoton jalkapallon pelaaja. Ajattelin, että minusta ei koskaan voi tulla vaurasta sillä minulle annetut ”pelikortit” eivät olleet varsinaisesti mitään värisuoran tasoa. Ajattelinpa, että vain kultalusikka syvällä siellä, syntyneet ovat niitä, jotka menestyvät. Tuhosin siis mielelläni omia unelmiani.

Kunnes tuli se päivä, jolloin kiinnostuin itseni kehittämisestä, rajojen rikkomisesta ja löysin itseni. Tuolloin minusta tuli Teräsmutsi, Naarasleijona, joka sparraa muitakin löytämään oman sisäisen potentiaalinsa, päästämään irti mielensä rajoittamisesta ja nauttimaan elämästä. Ymmärsin myös, että jokainen oikeasti menestynyt henkilö on työskennellyt ensin oman mielensä kanssa. Tällä tarkoitan, että nämä menestyneet ihmiset ovat mielessään kulkeneet sen polun ensin, jonka jälkeen he ovat lähteneet toteuttamaan itseään aina välillä pysähtyen ja katsoen taakseen, huomatakseen kuinka pitkälle ovat tulleet.

Olipa unelmasi tai tavoitteesi siis kuinka suuri, pieni, laaja tai suppea, jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet saavuttaa ne. Kyse on siitä miten sinnikkäästi muutosprosessin askelia ottaa. Kyse on siitä kuinka paljon on valmis laittamaan itsestään peliin. Kyse on erityisesti siitä, uskallatko olla rohkea?

Lopuksi haluan jakaa sinulle kolme vinkkiä, jotka opin viikonloppuna Koppelomäen Ilkan Saa mitä haluat -valmennuksessa. Mikäli koet, että sinulla voisi olla opittavaa nimenomaan itsestäsi ja olisit myös kiinnostunut saamaan sen mitä olet aina halunnut, silloin suosittelen sinulle tätä valmennusta. (Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos!)

Valmennuksessa opin sen, että muutos -prosessi on kuusi-vaiheinen ja tässä jaan niistä kolme sinulle. Nämä ovat ne kolme ensimmäistä askelta.

 1. Askel: Pysähdy. Ja pysähdy säännöllisesti. (ilman tätä et voi suorittaa seuraavaa kohtaa)
 2. Askel: Mieti mitä haluat ja mitä et halua (näin selkeytät sen mitä haluat, asetat itsellesi uusia rajoja)
 3. Askel: Kirkasta se mitä todella haluat (näin asetat itsellesi selkeän tavoitteen)
 4. Askel: Fiilistele ja visualisoi, ps. tää on mun ehdoton lemppari (auttaa sinua keskittymään, juurikin oikeisiin asioihin)
 5. Askel: Aloita toiminta (tämä on juuri se, joka vie sinut todella eteenpäin kohti tavoitettasi)
 6. Ohjaa toimintasi oikeanlaisessa ympäristössä  (tämä varmistaa, että asiat tulevat toteutumaan haasteista huolimatta)

Innostavaa viikkoa,

xx Teräsmutsi

 

 

Yksi kommentti

 1. Tiina K kirjoitti:

  Juuri näin! Olen ylpeä susta nainen kun olet päässyt tuohon pisteeseen <3
  https://nouw.com/tiinak

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *